Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
CURS in DURS bosta v naslednjih tednih poostreno nadzirala svečarje, cvetličarje, vrtnarje in vulkanizerje! – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

CURS in DURS bosta v naslednjih tednih poostreno nadzirala svečarje, cvetličarje, vrtnarje in vulkanizerje!

Davčna uprava Republike Slovenije in Carinska uprava Republike Slovenije bosta v okviru ciljno usmerjenih pregledov na področju gotovinskega poslovanja poostreno nadzirali dejavnosti, v katerih se v obdobju do konca novembra pričakuje porast prometa. Gre za dejavnosti svečarstva, cvetličarstva, vrtnarstva in vulkanizerstva.

V okviru poostrenih pregledov bo pozornost namenjena ustrezni registraciji ponudnikov storitev, (ne)oddajanju obračunov davka s strani registriranih zavezancev, (ne)plačevanju davkov, (ne)izdajanju računov za gotovinski promet ter »brisanju« evidentiranega prometa s pomočjo računalniških blagajn in s tem izkazovanju napačnih podatkov v obračunih (prenizki prihodki in neobračunan DDV). V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila tudi pooblastila o zasegu listin, predmetov, evidenc in drugih dokumentov ter pooblastilo o prepovedi opravljanja dejavnosti.

Carinske mobilne enote bodo v naslednjih tednih nadaljevale z utečenimi aktivnostmi v boju proti sivi ekonomiji. S preventivnimi obiski pri posameznih davčnih zavezancih (predvsem v gostinskih lokalih) bodo opozarjali na obvezno izdajanje računov ter poostrene inšpekcijske preglede in trošarinske kontrole (prodaja cigaret in alkoholnih pijač). Poleg tega bodo cariniki svoje aktivnosti razširili na svečarje, cvetličarje, vrtnarje in vulkanizerje, pri katerih bodo opravili tudi okoljsko davčno kontrolo (po uredbah o okoljskih dajatvah na onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže, izrabljenih gum, zaradi uporabe mazalnih olj in tekočin, za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida) in kontrolo namenske uporabe goriva v prevoznih sredstvih in delovnih strojih zavezancev. Na terenu bodo zbirali informacije, ki bodo koristne za postopke davčnega inšpekcijskega nadzora. Davčni inšpektorji bodo sodelovali tudi v koordiniranih akcijah inšpekcijskega sveta, ki bodo v naslednjem obdobju prav tako usmerjeni v nadzor svečarjev in cvetličarjev.

Vir: CURS

Zapri meni