Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Kdaj lahko pričakujemo informativni izračun davka za naše nepremičnine? – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

Kdaj lahko pričakujemo informativni izračun davka za naše nepremičnine?

Geodetska uprava bo obvestila s podatki o nepremičninah z informativnim izračunom davka na nepremičnine posredovala lastnikom nepremičnin in davčnim zavezancem do sredine februarja 2014.

Do zamude bo prišlo zaradi dodatnih podatkov in zahtevnosti obdelav, ki so jih povzročile predvsem zadnje spremembe in dopolnitve Zakona o davku na nepremičnine.

Že načrtovane aktivnosti in metodološke rešitve so morali dopolniti v zelo kratkem času, zato se je podaljšal čas za prilagoditev obstoječih in izdelavo novih programskih rešitev. Spremenjene in nove programske rešitve zahtevajo temeljito preverjanje in testiranje delovanja. Zaradi omejenega časa bo kontrola, namesto v nekaj tednih, izvedena v samo nekaj dneh, zato obstaja možnost nepredvidenih napak, ki jih bo možno odpraviti naknadno, in sicer do priprave podatkov za obdavčitev in dejanskega izračuna davka na nepremičnine.

Za lastnike nepremičnin to ne pomeni bistvenih sprememb, saj lahko vsi lastniki že sedaj popravljajo podatke o nepremičninah, ki ne izkazujejo dejanskega stanja. Podatke, ki bodo uporabljeni za izračun davka na nepremičnine, bodo lahko urejali do vključno 31. marca na geodetski upravi in pri ostalih upravljavcih podatkov, ki vplivajo na izračun davka.

Geodetska uprava bo obdelave, kot jih bo naredila za informativni izračun davka, ponovila v obdobju od 1. do 15. aprila 2014. Obdelane in urejene podatke bo 15. aprila 2014 posredovala Davčni upravi.

Geodetska uprava je v soboto in nedeljo, ko aplikacije za spreminjanje podatkov niso delovale, uspešno preračunala vrednosti vseh nepremičnin, zamenjala 12.000 začasnih matičnih številk s pravilnimi in uredila podatke, potrebne za izračun davka na nepremičnine.

Do sredine februarja bo natisnjeno in razposlano lastnikom nepremičnin in davčnim zavezancem 1,2 milijona obvestil.

Preberite tudi pogosta vprašanja in odgovore glede novega davka na nepremičnine

Preberite tudi o ustavni presoji davka na nepremičnine

Zapri meni