Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Omogočena oddaja obrazca DDV-TBE – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

Omogočena oddaja obrazca DDV-TBE

Furs obvešča, da je poročilo o skupni vrednosti opravljenih telekomunikacijskih storitvah, storitvah oddajanja in elektronskih storitvah (obrazec DDV-TBE) od 31. januarja možno oddati prek obrazca DDV-TBE na eDavkih.

Obrazec DDV-TBE predloži vsak davčni zavezanec s sedežem v Sloveniji, ki opravlja TBE storitve osebam, ki niso davčni zavezanci in imajo sedež, stalno ali običajno prebivališče drugih državah članicah, katerih znesek v preteklem koledarskem letu ne presega 10.000 evrov in je kraj obdavčitve teh storitev Slovenija. Obveznost predložitve obrazca DDV-TBE velja za vsakega davčnega zavezanca iz prejšnjega odstavka, ne glede na to, ali je identificiran za namene DDV v Sloveniji ali ne.

Davčni zavezanec mora predložiti obrazec DDV-TBE do konca januarja tekočega leta za preteklo koledarsko leto.

Davčni zavezanec mora obrazec DDV-TBE predložiti davčnemu organu elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki.

  • Vir: Državni davčni portal, e-davki
  • Vir: Zveza RFR
Zapri meni