Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Ministrstvo obupalo: ne bo več iskalo podpore ukinitvi dodatka za delovno aktivnost – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

Ministrstvo obupalo: ne bo več iskalo podpore ukinitvi dodatka za delovno aktivnost

Na ministrstvu so zapisali, da so novelo pripravili s ciljem aktivirati brezposelne osebe, da se vključijo v socialna zavarovanja, s čimer bi jim tekla pokojninska doba, kar je ključno za njihovo socialno varnost na stara leta.

Ministrstvo za delo je odločilo: ne bo več iskalo podpore ukinitvi dodatka za delovno aktivnost. V sporočilu za javnost so spomnili, da je na novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki bi uzakonila ukinitev dodatka, državni svet najprej izglasoval veto, nato pa pristojni odbor DZ v ponedeljek ni izglasoval vnovične podpore predlogu. “Vsled temu, ministrstvo podpore za novelo zakona več ne bo iskalo,” so navedli.

Leta 2018 so ob analizi strukture upravičencev do denarne socialne pomoči ugotovili, da je velika večina upravičencev brezposelnih. Ob tem je ministrstvo namenilo dodatnih 86 milijonov evrov na letni ravni za denarne socialne pomoči, sproščeni so bili tudi vsi varčevalni ukrepi na področju družinske politike, za kar je bilo namenjenih dodatnih 58 milijon evrov. Hkrati pa so ocenili, da dodatek za delovno aktivnost ni več ustrezno umeščen v institut denarne socialne pomoči in da bodo nove spodbude na področju aktivne politike zaposlovanja in zaposlitvene rehabilitacije v danih razmerah bolj učinkovite od dodatka za delovno aktivnost.

Bodo pa v prihodnje nadaljevali z uvajanjem spodbud za brezposelne osebe, s ciljem njihove aktivacije in vključitve na trg dela, so sporočili z ministrstva.

Vir: Cekin.si

Zapri meni