Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Ali je cena res ključen dejavnik pri izbiri računovodskega servisa? – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

Ali je cena res ključen dejavnik pri izbiri računovodskega servisa?

Izbira ustreznega računovodskega servisa je vse prej kot preprosta, kajti ponudba na trgu je, milo rečeno, pestra. Številni podjetniki tudi zaradi pomanjkanja znanja ne prepoznajo prave vloge oziroma koristnosti računovodje.

Razpon med dobrimi in slabimi računovodskimi servisi se le še povečuje, kar ne nazadnje velja za celotno gospodarstvo. Dobra podjetja so vse boljša in imajo dober računovodski servis, slaba vse slabša in iščejo najcenejše ponudnike. Pač začarani krog zniževanja stroškov, ki mu s cenovno vojno sledijo tudi številni računovodski servisi.

Pomembna je cena

»Ker so na trgu še vedno računovodski servisi, ki nastopajo z nižjimi cenami svojih storitev, hkrati pa ne vlagajo v izobraževanje svojega kadra, nimajo primerne IT-opreme, ne spremljajo novosti na trgu, lahko potrdimo, da je cena še vedno odločilen dejavnik pri izbiri novega računovodskega servisa,« pravijo na Zbornici računovodskih servisov (ZRS) pri GZS. Takšen servis lahko ponudi storitve po dumpinških cenah, seveda pa sta kakovost in strokovnost same storitve zelo vprašljivi.

Na trgu ni omejitev za ustanovitev računovodskega servisa

Julija lani je bilo na trgu delujočih 4.749 računovodskih servisov, kar je 119 več kot v istem obdobju 2012. Povečanje števila računovodskih servisov je posledica tega, da ni omejitev, v okviru katerih lahko posameznik odpre računovodski servis.

Primer slabega računovodskega servisa

Primer slabe izbire računovodskega servisa je razkril obisk davčnega inšpektorja v mizarskem podjetju z 20 zaposlenimi. Računovodski servis podjetju ni vodil zalog, ker ni bilo materialnih kartic in evidenc. Zaloge so bile bilančno knjižene v višini, ki je zadoščala poslovnemu rezultatu podjetja zaradi bank in prihodnjih posojil. Po 15 letih poslovanja je imelo podjetje milijon evrov fiktivnih stroškov in milijon evrov obveznosti iz posojila. Po pregledu knjig je Davčna uprava RS podjetju naložila plačilo dodatnih 80 tisoč evrov DDV in davka od dobička pravnih oseb, ker ni vodilo evidence o končanih izdelkih in polizdelkih, temveč je ves material zavedlo kot zaloge.

Vir: Stane Petavs; Finance 19/2014; 28.1.2014

ZAKAJ IZBRATI NAŠE PODJETJE

Pri nas bo vaše računovodstvo prevzel računovodja z licenco pri Slovenskem inštitutu za revizijo, ki vas bo sproti obveščal o novostih na računovodskem in davčnem področju, s poudarkom na novostih, potrebnih pri vašem poslovanju. Za vas smo sklenili tudi zavarovanje poklicne odgovornosti, ki vam omogoča kritje nastale škode v primeru računovodskih napak.

Zapri meni