Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /var/www/vhosts/racunovodstvo-najgo.si/davcnaoaza.si/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Obvestilo o piškotkih – Računovodski servis in davčno svetovanje, davčna oaza, luka godnič

Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njeno delovanje, piškotke za namene statistike obiska in piškotke gumba facebook za deljenje spletne strani. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani, soglašate z uporabo piškotkov.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

4. Primeri piškotkov

4.1 Google analitics

Google analitics uporabljamo za anonimno spremljanje statistike obiska. Statistične podatke, ki jih zajamemo uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje in načrtovanje razvoja spletne strani.  Storitev Google Analytics nastavi naslednje piškotke:

  • _utma: Namen (To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta); Veljavnost (2 leti).
  • _utmb: Namen (To naključno ustvarjeno število se uporablja v povezavi z _utmc za izračun povprečnega časa obiska spletnega mesta; Veljavnost (30 minut).
  • _utmc: To naključno ustvarjeno število se uporablja v povezavi z _utmb za izračun povprečnega časa obiska spletnega mesta; Veljavnost (dokler ne zaprete brskalnika).
  • _utmz: To je naključno ustvarjeno število in informacija o tem kako ste prišli na to spletno stran (npr. direktno ali prek povezave, iskalnika, sponzorirane povezave); Veljavnost (6 mesecev).

Več o piškotkih, ki jih uporablja google analitics boste našli na naslednjem naslovu (v angleščini).

4.2 Piškotki drugih ponudnikov

Ponudniki nekaterih funkcij na naših spletnih mestih so tretje osebe (google pri gumbu “google plus”; facebook pri gumbu “všeč mi je” in vtičniku, ki prikazuje objave z naše facebook strani; twitter pri gumbu za deljenje strani na twitterju). Pri tem se naložijo tudi piškotki drugih ponudnikov. Če želite informacije o tem, kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike na njihovih spletnih mestih. Več o piškotkih, ki jih uporablja facebook, boste našli na naslednji strani (v angleščini). Več o googlovih poškotkih boste našli na naslednji strani. Več o twitterjevih piškotkih boste našli na naslednji strani (v angleščini).

5. Onemogočenje piškotkov

Vi odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

………………………………………………………………………

Zapri meni